CORESSA

Blogi
4 käytännöllistä vinkkiä: Näin hankit vastuulliset yritystekstiilit ja brändituotteet

4 käytännöllistä vinkkiä: Näin hankit vastuulliset yritystekstiilit ja brändituotteet

Ympäristövastuullisuuden merkitys kaikissa hankinnoissa on koko ajan suuremmassa roolissa. On tärkeää että myös yritys- ja yhdistyshankinnat tehdään vastuullisesti. 

Hankinnoissa arvot näkyvät konkreettisesti, joten jos esim. ympäristövastuullisuus kuuluu yrityksesi arvoihin, on sen näyttävä myös työvaatteita ja brändituotteita hankkiessa.

Tässä muutama vinkki vastuullisten yritystekstiilien ja brändituotteiden valintaan.

 1. Pyydä sertifikaatit
  Kun saat tarjouksen vastuullisista tuotteista, katso mitä sertifikaatteja tuotteella on. Jos tarjouksessa ei mainita sertifikaatteja, kysy niitä. Ei riitä että tuotteen tarjoaja kertoo tuotteen olevan ympäristövastuullinen, vaan tälle pitää myös löytyä jokin todiste. Esimerkkejä ympäristövastuullisista sertifikaateista ovat GOTS ja Öko-tex ja Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki.

 1. Huomioi käyttötarkoitus
  Mihin tarkoitukseen tuotteet tulevat? Jos kyseessä on vaate mieti esim: onko se vuodenaikaan sidonnainen, sopiiko se kaikille, voiko vaatteen alle tai päälle pukea tarvittaessa jotain? Kun otat käyttötarkoituksen huomioon, hankit oikeasti juuri sellaiset työvaatteet jotka vastaavat tarvetta, ovat varmasti mieluisia ja jotka ovat käytössä pitkään. Tuotteen pitkä käyttöikä on ympäristövastuullisesti tärkeä ominaisuus.

 1. Huolehdi tuotteista
  Kuten jo aiemmin todettiin, käyttöiällä on merkitystä. Kun hankit laadukkaita tuotteita, kestävät ne myös kauemmin. Käyttöiän saa hyödynnettyä täysin, kun tuotteista huolehtii hellävaraisesti. Pese tuotteet pesuohjeiden mukaisesti ja merkatut tekstiilit aina nurinpäin!

 1. Valitse monikäyttöisiä ja kestäviä lahjoja ja jakotuotteita
  Kun valitset  asiakkaille, henkilökunnalle tai yhteistyökumppaneille annettavia tuotteita valitse tuote joka on mahdollisimman monipuolinen ja näin ollen sopii kaikille. Tuote itsessään on muistutus antajastaan, joten muista valita tuote joka viestii arvojasi. Suosi tuotteita jotka kestävät päivittäistä käyttöä ja näin ollen muistuttavat saajaansa pitkään. Esim. paksu luomupuuvillainen kangaskassi on monipuolinen, ympäristövastuullinen ja pitkäikäinen tuote.

Näin pidät uuden vuoden lupauksesi!

Näin pidät uuden vuoden lupauksesi!

Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin ja suurin osa meistä on tehnyt enemmän tai vähemmän vakavissaan uuden vuoden lupauksia.

Tehdään näistä lupauksista tänä vuonna totta!

Hyvä vinkki uuden vuoden lupauksiin ja uusiin tapoihin ylipäätänsä, on jakaa ne jonkun kanssa. Kerro ystävälle uusista tavoitteistasi ja miettikää jos voisitte yhdessä jakaa nämä tavoitteet. 

Ystävänpäivä on ihan nurkan takana ja kannustammekin nyt kaikkia jakamaan jonkin hyvinvointia edistävän haasteen ystävän kanssa! Motivoitukaa yhdessä ja kannustakaa toisianne jaksamaan. Yhdessä onnistumme! 

Helppoja hyvinvointia lisääviä haasteita ystävän kanssa:

 1. 10 000 askeleen päivittäinen tavoite. Melkein kaikissa puhelimissa nykypäivänä löytyy askelmittari. Puhelin taskuun ja kävelylenkille! Jos päivittäinen askeltavoite on arjen aherruksen keskellä ajallisesti liian vaativa, voi esim. viikottainen askeltavoite olla toimivampi. Tärkeintä löytää tavoite joka toimii myös käytännössä!

 2. 30 päivän nettihaaste. Netti on pullollaan ilmaisia liikuntavideoita ja -haasteita. Joogaa, lankkuhaasteita, yksittäisten lihasryhmien työstämistä, airobista liikuntaa ja spagaatin harjoittelua. Mitä vaan haluatkaan niin se varmasti löytyy myös netistä! Löytäkää yhdessä jokin liikuntamuoto josta pidätte ja päivitelkää toisianne miten haaste etenee. Liikuntavideot ovat helppo tapa lisätä ajallisesti tehokasta liikuntaa arkeen. 

 3. Firmaliikunta. Piristystä työporukkaan yhteisellä haasteella! Yhdessän päätetty, kaikkien tarpeet huomioon ottava liikuntahaaste lisää tiimihenkeä, työhyvinvointia ja tietysti omaa henkilökohtaista hyvinvointia! Satsatkaa yhteiseen haasteeseen. Vaikkei juuri nyt välttämättä voi olla fyysisesti lähellä, niin tiimihenkeä voi lisäsätä esim. hankkimalla vaikka treenimatot firman väreissä, tai tiimipaidat porukan parhaalla vitsilauseella tai motivaatiosloganilla.

Uuden vuoden alkaessa on usein helpompaa löytää motivaatiota liikuntaan ja hyvinvoinnin lisäämiseen kuin myöhemmin vuoden aikana, mutta on kuitenkin tärkeää asettaa itselleen realistisia tavoitteita joita on helppo jatkaa myös tammikuun jälkeen. Hitaasti hyvä tulee ja lepopäivät ovat myös tarpeen! 

Pysykää liikkeessä ja terveinä!
Hyvää ja menestyksekästä alkanutta uutta vuotta kaikille!

Älä anna joulukiireen yllättää!

Älä anna joulukiireen yllättää!

Tavalla tai toisella joulun tulo on aina jokavuotinen yllätys. Joka joulu moni päättää hankkia ensi vuoden joululahjat ajoissa.

Joulun ajasta olisi ihana nauttia ja tehdä valmistelut ajoissa ja kiireettömästi. Joulumusiikki soi ja kynttilät palaa. Tunnelmallinen vuodenaika tuo rauhaa pimeyteen. Näinkin voisi olla, mutta totuus on usein toinen.

Itse odotan tätä joulumielen alkamista usein niin kauan, että kiire tulee. Joskus tarvitaan se kuuluisa viimehetki jolloin vasta asiat alkaa tapahtumaan. 

Nyt marraskuun lopussa on​ viimein aika tehdä tästä tänä vuonna totta. Tee lista töistä ja hankinnoista juuri nyt esim. ketä haluaa ilahduttaa ja kiittää​ yhteistyöstä, ja millä lahjalla.

Jouluna halutaan kiittää ​henkilökuntaa, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Mihin halutaan vaikuttaa, mitä merkityksellisyyttä ilmaistaan ja millä nyt haastavina aikoina lähdetään rakentamaan uutta vuotta? Muista että joulu tulisi olla hyvänmielen juhla-aikaa!

Pitääkö hankkia jokaiselle oma yksilöllinen lahja vai kaikille sama? Mikä on tämän vuoden teema lahjalle, liittyykö se esim. hyvinvointiin ja jaksamiseen? Olisiko nyt hyvä hetki kokeilla lahjakortteja jolloin saaja voi itse valita haluamansa tuotteen? Vaihtoehtoja on paljon.

Oli kyseessä sitten pieni tai isompi lahja, on ihanaa kun huomataan.
Tässä vielä ​parhaat vinkkimme oikean joululahjan valintaan:

 1. Saaja arvostaa henkilökohtaista lahjaa. Mieti siis mitä kyseinen lahjansaaja haluaa tai onko hän kenties jo antanut vinkin mitä tarvitsee
 1. Ekologinen ja kestävä lahja on aina pitkäikäinen. Ympäristöystävällisiä arvoja arvostetaan aina, ja näitä voi näyttää myös käytännössä lahjoissa.   
 1. Hemmottelua tukeva lahja osoittaa että välität. Joskus jouluna tulee hyvästä suunnittelusta huolimatta stressiä, joten hemmottelulahjat ovat aina tykättyjä.
 1. Hyvinvointia tukeva lahja voi olla esim. jumppakuminauha, hengityssuojat, retkeilytuote tai heijastava turvatuote. Nämä ovat usein pitkään käytössä ja tarpeellisia saajalle. 
 1. Etkö ole varma mitä toinen haluaa? Lahjakortti on varma valinta! Jos sopivan lahjan keksiminen on vaikeaa ja haluat olla varma siitä että lahjansaaja on mielissään lahjasta, kannattaa hankkia lahjakortti. Kun lahjansaaja saa itse valita lahjansa, on se aina varmasti juuri sitä mitä hän toivoo! Lahjakortti on myös hyvä vaihtoehto jos lahjansaajia on monia, ja monipuolisen, kaikille sopivan lahjan löytäminen on vaikeaa.
 1. Joululahjan valinta voi joskus olla vaikeaa. Muista kuitenkin että yllättäminen ja yllättyminen on aina ihanaa! Ajatus on tärkein! Anna joululahja ja jaa hyvää mieltä. 

Psst! Meillä on tällä hetkellä käynnissä joululahjakampanja. Kun tilaat Sagaformin valikoimasta joululahjoja yli 500€:lla, annamme 10% alennuksen tilauksestasi. Kampanja voimassa 30.11.2020 asti. 

Saat siis tehdä kuvaston tuotteista täysin oman valikoiman. Voit valita vaikka jokaiselle oman henkilökohtaisen tuotteen tai ostaa lahjat itsellesi.

Hyödynnä tarjous nyt! Selaa kuvastoa tästä!

Varaa tästä veloitukseton puhelinaika ja keskustellaan juuri nyt ajankohtaisista hankinnoista!

Heijastin on halpa henkivakuutus

Heijastin on halpa henkivakuutus

Syksy on täällä ja heijastimia tarvitaan. Näkyminen on niin tärkeää!

Liikenneturvan tutkimuksen mukaan vain puolet liikkuvista ihmisistä käyttää heijastinta. Yleisin syy tähän on unohdus, joten käytä itse ja muistuta sinäkin heijastimien käytöstä!

Liikkuessa työ- ja vapaa-ajalla heijastin on halpa henkivakuutus. Tähän kannattaa iltojen pimetessä kiinnittää erityisesti huomiota. Heijastimia kannattaa uusia säännöllisin väliajoin ja niitä voi olla käytössä useammassa eri kohdassa.

Sen lisäksi että kauden alussa uusii heijastimia, kannattaa kiinnittää huomiota myös heijastimen laatuun. Kun heijastimella on CE-merkintä se täyttää sille asetetut vaatimukset. Myös vanha jo CE-merkinnällä oleva ”hyväksytty tuote” saattaa olla kulunut ja ei enää täytä sille asetettua tehtävää. Tämän voi testata itse vaikka taskulampulla. Varmimman tuloksen saa kun vertaa nykyistä heijastinta käyttämättömään CE-hyväksyttyyn heijastimeen.

Jalankulkijan heijastin näkyy jopa 350 metrin etäisyydeltä, kun taas vastaavasti henkilö ilman heijastinta näkyy alle 50 metrin päähän. Vaikka kaupungissa 50 metriä saattaa kuulostaa tarpeeksi pitkältä etäisyydeltä, on kuitenkin hyvä muistaa että myös häiriötekijöitä on paljon enemmän. Ja tämähän on tiukan paikan tullen lyhyt matka missä tahansa.

Jalankulkija voi kiinnittää useamman heijastimen, kannattaa pelata varman päälle!

Näkyvin paikka heijastimelle on noin polven korkeudella, jossa heijastin saa paljon liikettä. Sen lisäksi heijastimen voi laittaa esim. laukun kahvaan, takin rintaan, vetoketjun vetimeen, nilkkaan tai ranteeseen. Jos haluaa välttää hakaneulan reikiä voi valita esim. papukaijakoukullisen tai magneettisen heijastimen.

Lenkkeilijä tai pyöräilijä​ voi kiinnittää nilkkoihin jousiheijastimet jolloin pyörivä liike näkyy autoilijoille. Jousiheijastimia voi kätevästi kiinnittää myös pyörän eteen ja taakse.
Monikäyttöisen heijastinliivin lisäksi on olemassa myös kätevä heijastinhiha ja hillitymmät heijastinvaljaat.

Erilaisia malleja on paljon suositun pehmeän heijastimen ja kovan prismaheijastimen lisäksi.

Kun käytät heijastimia varmista siis vielä että:
1. Heijastin on CE-hyväksytty
2. Heijastin on laitettu mahdollisimman näkyvään paikkaan.
3. Heijastin on uuden kauden alkaessa vielä toimiva ja vaihdettu tarvittaessa uuteen

Turvallista ja tunnelmallista syksyä!