Ympäristövastuullisuuden merkitys kaikissa hankinnoissa on koko ajan suuremmassa roolissa. On tärkeää että myös yritys- ja yhdistyshankinnat tehdään vastuullisesti. 

Hankinnoissa arvot näkyvät konkreettisesti, joten jos esim. ympäristövastuullisuus kuuluu yrityksesi arvoihin, on sen näyttävä myös työvaatteita ja brändituotteita hankkiessa.

Tässä muutama vinkki vastuullisten yritystekstiilien ja brändituotteiden valintaan.

 1. Pyydä sertifikaatit
  Kun saat tarjouksen vastuullisista tuotteista, katso mitä sertifikaatteja tuotteella on. Jos tarjouksessa ei mainita sertifikaatteja, kysy niitä. Ei riitä että tuotteen tarjoaja kertoo tuotteen olevan ympäristövastuullinen, vaan tälle pitää myös löytyä jokin todiste. Esimerkkejä ympäristövastuullisista sertifikaateista ovat GOTS ja Öko-tex ja Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki.

 1. Huomioi käyttötarkoitus
  Mihin tarkoitukseen tuotteet tulevat? Jos kyseessä on vaate mieti esim: onko se vuodenaikaan sidonnainen, sopiiko se kaikille, voiko vaatteen alle tai päälle pukea tarvittaessa jotain? Kun otat käyttötarkoituksen huomioon, hankit oikeasti juuri sellaiset työvaatteet jotka vastaavat tarvetta, ovat varmasti mieluisia ja jotka ovat käytössä pitkään. Tuotteen pitkä käyttöikä on ympäristövastuullisesti tärkeä ominaisuus.

 1. Huolehdi tuotteista
  Kuten jo aiemmin todettiin, käyttöiällä on merkitystä. Kun hankit laadukkaita tuotteita, kestävät ne myös kauemmin. Käyttöiän saa hyödynnettyä täysin, kun tuotteista huolehtii hellävaraisesti. Pese tuotteet pesuohjeiden mukaisesti ja merkatut tekstiilit aina nurinpäin!

 1. Valitse monikäyttöisiä ja kestäviä lahjoja ja jakotuotteita
  Kun valitset  asiakkaille, henkilökunnalle tai yhteistyökumppaneille annettavia tuotteita valitse tuote joka on mahdollisimman monipuolinen ja näin ollen sopii kaikille. Tuote itsessään on muistutus antajastaan, joten muista valita tuote joka viestii arvojasi. Suosi tuotteita jotka kestävät päivittäistä käyttöä ja näin ollen muistuttavat saajaansa pitkään. Esim. paksu luomupuuvillainen kangaskassi on monipuolinen, ympäristövastuullinen ja pitkäikäinen tuote.