Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin ja suurin osa meistä on tehnyt enemmän tai vähemmän vakavissaan uuden vuoden lupauksia.

Tehdään näistä lupauksista tänä vuonna totta!

Hyvä vinkki uuden vuoden lupauksiin ja uusiin tapoihin ylipäätänsä, on jakaa ne jonkun kanssa. Kerro ystävälle uusista tavoitteistasi ja miettikää jos voisitte yhdessä jakaa nämä tavoitteet. 

Ystävänpäivä on ihan nurkan takana ja kannustammekin nyt kaikkia jakamaan jonkin hyvinvointia edistävän haasteen ystävän kanssa! Motivoitukaa yhdessä ja kannustakaa toisianne jaksamaan. Yhdessä onnistumme! 

Helppoja hyvinvointia lisääviä haasteita ystävän kanssa:

  1. 10 000 askeleen päivittäinen tavoite. Melkein kaikissa puhelimissa nykypäivänä löytyy askelmittari. Puhelin taskuun ja kävelylenkille! Jos päivittäinen askeltavoite on arjen aherruksen keskellä ajallisesti liian vaativa, voi esim. viikottainen askeltavoite olla toimivampi. Tärkeintä löytää tavoite joka toimii myös käytännössä!

  2. 30 päivän nettihaaste. Netti on pullollaan ilmaisia liikuntavideoita ja -haasteita. Joogaa, lankkuhaasteita, yksittäisten lihasryhmien työstämistä, airobista liikuntaa ja spagaatin harjoittelua. Mitä vaan haluatkaan niin se varmasti löytyy myös netistä! Löytäkää yhdessä jokin liikuntamuoto josta pidätte ja päivitelkää toisianne miten haaste etenee. Liikuntavideot ovat helppo tapa lisätä ajallisesti tehokasta liikuntaa arkeen. 

  3. Firmaliikunta. Piristystä työporukkaan yhteisellä haasteella! Yhdessän päätetty, kaikkien tarpeet huomioon ottava liikuntahaaste lisää tiimihenkeä, työhyvinvointia ja tietysti omaa henkilökohtaista hyvinvointia! Satsatkaa yhteiseen haasteeseen. Vaikkei juuri nyt välttämättä voi olla fyysisesti lähellä, niin tiimihenkeä voi lisäsätä esim. hankkimalla vaikka treenimatot firman väreissä, tai tiimipaidat porukan parhaalla vitsilauseella tai motivaatiosloganilla.

Uuden vuoden alkaessa on usein helpompaa löytää motivaatiota liikuntaan ja hyvinvoinnin lisäämiseen kuin myöhemmin vuoden aikana, mutta on kuitenkin tärkeää asettaa itselleen realistisia tavoitteita joita on helppo jatkaa myös tammikuun jälkeen. Hitaasti hyvä tulee ja lepopäivät ovat myös tarpeen! 

Pysykää liikkeessä ja terveinä!
Hyvää ja menestyksekästä alkanutta uutta vuotta kaikille!