YRITYSVASTUU

Panostamme kanssasi ympäristövastuuseen!

 

Ympäristöä ajatellen


Panostamme vastuullisiin tuotteisiin.

Meille on tärkeää, että voit tehdä tuotehankintoja tiedostaen että myös ympäristö on otettu huomioon prosessissa. Ehdotamme ensisijaisesti aina vastuullisia ja ekologisia tuotteita. Coressan laajasta tuotevalikoimasta löydät muun muassa Reilun Kaupan tuotteita ja kestävistä materiaaleista, kuten luomupuuvillasta ja kierrätetystä polyesteristä valmistettuja tuotteita.

Logistiikkakeskuksemme sijaitsee Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä, josta voimme toimittaa suoraan yrityksesi eri toimipisteisiin. Näin yrityksesi säästää ympäristöä ja kustannuksia, kun tuotteet saadaan perille yhdellä kuljetuksella.

Ympäristövastuun lisäksi CORESSA on saanut kansainvälisen todistuksen, että emme käytä lapsityövoimaa missään työvaiheissa.  

Fairtrade, eli Reilu Kauppa, on kansainvälinen merkintä, joka taistelee köyhyyttä vastaan. Reilun kaupan tuotteet voi tunnistaa Fairtrade merkinnän avulla. Puuvillan viljelijöille taataan vähimmäishinta, joka kattaa puuvillan kestävän tuotannon kulut. Puuvillaviljelijä saa myös ylimääräisen palkkion, joka voidaan investoida koko yhteisön hyväksi esimerkiksi kouluihin, sairaaloihin tai kaivoihin. Reilulla kaupalla on myös kriteerit demokratiaan ja vaatii, että työntekijöillä on oikeus järjestäytyä. Lapsilla tulee olla mahdollisuus käydä koulua eikä työskennellä. 

Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki on tunnetuin ympäristömerkki Suomessa. Joutsenmerkittyjen vaatteiden ympäristövaikutukset ovat alhaiset kaikissa tuotantovaiheissa – raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi. Haitallisia kemikaaleja vältetään valmistuksen aikana. Joutsenmerkki tekee vaatimuksia työolojen parantamiseksi ILO:n perusyleissopimusten mukaisesti ja valvoo myös tiukasti laatuvaatimuksia.

GOTS on kansainvälinen vaatteiden ja tekstiilien organisaatio. GOTS merkityissä tuotteissa on käytetty aina orgaanista puuvillaa ja polyesteri on valmistettu kokonaan kierrätysmateriaaleista. Valmistuksessa ei saa käyttää terveyteen tai ympäristöön haitallisesti vaikuttavia kemikaaleja. GOTS:n avulla varmistetaan, että ILO:n perussopimuksia noudatetaan ja että jäljitettävyys koko toimitusketjussa on nähtävissä.

ÖKO-TEX on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointi järjestelmä. Merkki takaa ettei tuote sisällä haitta-aineita, jotka voivat aiheuttaa allergioita tai muita terveysongelmia. Saadakseen Ökö-tex-merkin tulee tuotteen läpäistä laboratoriotestit, jotka osoittavat ettei niistä löydy terveydelle haitallisia kemikaaleja. Testit tehdään riippumattomissa tutkimuslaitoksissa.

Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh. Accord on sitova sopimus, jonka tarkoituksena on parantaa Bangladeshin tekstiiliteollisuuden rakennus- ja paloturvallisturvallisuutta. Accord tekee tarkastuksia, pitää paloturvallisuuskoulutuksia sekä kunnostaa rakennuksia alueella.