YRITYSVASTUU

Panostamme kanssasi ympäristövastuuseen!

 

Ympäristöä ajatellen


Panostamme tuotteisiin, jossa on ajateltu ympäristövastuuta.

Meille on tärkeää, että voit tehdä tuotehankintoja tiedostaen että myös ympäristö on otettu huomioon prosessissa. Coressan laajasta tuotevalikoimasta löydät tuotteita, jotka ovat tehty muun muassa Reilun Kaupan puuvillasta.

Logistiikkakeskuksemme sijaitsee Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä, josta voimme toimittaa suoraan yrityksesi eri toimipisteisiin. Näin yrityksesi säästää ympäristöä ja kustannuksia, kun tuotteet saadaan perille yhdellä kuljetuksella.

Ympäristövastuun lisäksi CORESSA on saanut kansainvälisen todistuksen, että emme käytä lapsityövoimaa yrityksen työvaiheissa.  

Fairtrade, eli Reilu Kauppa, on kansainvälinen merkintä, joka taistelee köytyyttä vastaan. Reilun kaupan tuotteet voi tunnistaa puuvillavaatteista merkinnän avulla. Puuvillan viljelijöille taataan vähimmäishinta, joka kattaa puuvillan kestävän tuotannon kulut. Puuvillaviljelijä saa myös ylimääräisen palkkion, joka voidaan investoida koko yhteisön hyväksi esimerkiksi kouluihin, sairaaloihin tai kaivoihin. Reilulla kaupalla on myös kriteerit demokratiaan ja vaatii, että työntekijöillä on oikeus järjestäytyä. Lapsilla tulee olla mahdollisuus käydä koulua eikä työskennellä. Kaikki puuvilla tulee Reilu kauppa -sertifioiduilta tuottajilta. 

Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki on tunnetuin ympäristömerkki Suomessa. Joutsenmerkittyjen vaatteiden ympäristövaikutukset ovat alhaiset kaikissa tuotantovaiheissa – raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi. Haitallisia kemikaaleja vältetään valmistuksen aikana. Joutsenmerkki tekee vaatumuksia työolojen parantamiseksi ILO:n perusyleissopimusten mukaisesti ja valvoo myös tiukasti laatuvaatimuksia.

GOTS on kansainvälinen vaatteiden ja tekstiilien merkinnöistä vastaava organisaatio. Gots käyttää aina orgaanista puuvillaa ja polyesteri tulee olla kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistettu. Valmistuksessa ei saa käyttää terveyteen tai ympäristöön haitallisesti vaikuttavia kemikaaleja. GOTS:n avulla varmistetaan, että ILO:n perussopimuksia noudatetaan ja että jälitettävyys koko toimitusketjussa on nähtävissä.

ÖKO-TEX on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointi järjestelmä. Merkki takaa ettei valmis tuote sisällä haitta-aineita, jotka voivat aiheuttaa allergioita tai muita terveysongelmia. saadakseen Ökö-tex-merkin tulee tuotteen läpäistä laboratoriotestit, jotka osoittavat ettei niistä löydy terveydelle haitallisia kemikaaleja. Testit tehdään riippumattomissa tutkimuslaitoksissa.

Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh. Accord on sitova sopimus, jonka tarkoituksena on parantaa Bangladeshin tekstiiliteollisuuden rakennus- ja paloturvallisturvallisuutta. accord tekee tarkastuksia, pitää paloturvallisuuskoulutuksia sekä kunnostaa rakennuksia alueella.